De vraag was hoe VC Herentals de noodgedwongen competitiestop zou verteren met de komst van White Star.

VCH was stevig blijven doortrainen en laste zelfs een oefenwedstrijd in maar een wedstrijd om de knikkers is toch nét iets anders.

De thuisploeg begon snedig aan de wedstrijd, reeds in de 1e minuut verstuurde Van Doninck een voorzet maar Verbert moest het afleggen tegen de bezoekende goalie. Luttele minuten later probeerde Slechten het met een fraaie plaatsbal maar Sels devieerde de bal met de vingertoppen in hoekschop.

De wedstrijd dreigde te verwateren en de toeschouwers bleven ruim een kwartier op hun honger zitten. Luyckx stak opnieuw het vuur aan het lont met een persoonlijke actie maar zijn poging ging een metertje over doel. Niet veel later bereikte een gemeten voorzet van Slechten opnieuw Luyckx aan de tweede paal maar opnieuw zonder succes.

Derde keer, goede keer wordt vaak gezegd en ook in het voetbalwereldje is deze wet geldig. Luyckx werd prima vrijgespeeld, dolde even met zijn bewaker en schoot droog de bevrijdende openingstreffer op het scorebord.

White Star was nog maar net bekomen of het slikte al een tweede doelpunt. Ditmaal werd Van Doninck afgezonderd op de rechterflank, zijn voorzet was op maat gemaakt voor Dufraing die met een rake kopbal Herentals nog voor de pauze op rozen zette.

De Herentalse honger leek nog niet gestild wanneer Slechten op wandel ging door de bezoekende verdediging, alleen de afwerking bleef in gebreke, meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

VC stoomt door tot 5-0 winst en blijft leider
De eerste kans van de tweede helft was voor de bezoekers, een gevaarlijk schot week nog net op tijd af in hoekschop. De wedstrijd dreigde even te ontsieren door het harde spel van de bezoekers, gelukkig was scheidsrechter Vissers consequent en trok enkele gele kaarten.

Herentals controleerde maar kon niet meer dreigen, tot even na het uur wanneer Van Der Schraelen sterk kon oprukken en Slechten kon bedienen maar Jochen besloot in één tijd pal op doelman Sels. Grote kans voor de bezoekers wanneer na slecht ontzetten Ibrahimovic, gelukkig alleen voor De Booij verscheen maar Niel hield met een knappe redding de nul op het bord. Niet veel later moest De Booij opnieuw alles uit de kast halen op een nieuwe bezoekende poging en deed dat met verve.

Een kwartier voor tijd werd de score in sneltempo opgedreven. Eerst werd een voorzet van Verbert door Dufraing aan de tweede paal binnengekopt en twee minuten later stond de ingevallen Van Genechten oog in oog met Sels en scoorde fraai de 4-0.

Ook Van Brantegem mocht zijn goaltje nog meepikken en zorgde voor de zware 5-0 score. De laatste fraaie actie van de wedstrijd was ook nog voor VC, de voorzet van Van Doninck werd door Van Brantegem in één tijd op de slof genomen maar Sels behoedde White Star voor nog een grotere afstraffing.

Herentals won dus zijn wedstrijd zeer vlot met 5-0 en kan na de winterstop zeer mooie statistieken voorleggen. Het hield onder andere al 5x na elkaar de nul, zeker niet evident.

Volgende week wacht een zeer moeilijke verplaatsing naar Merksplas dat dit weekend Balen op eigen terrein wist te verslaan met 2-6, een gewaarschuwd man is er twee waard.

VCH speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Verwimp Stef; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Maes Jens; Van Brantegem Nathan; Van Genechten Steven; Van De Weyer Dries.

Vervangingen: 75e Van Brantegem Nathan voor Slechten Jochen; 75e Van Genechten Steven voor Wouters Thomas; 77e Van De Weyer Dries voor Luyckx Lars.

Doelpunten: 25e Luyckx Lars 1-0 ; 31e Dufraing Kevin 2-0 ; 75e Dufraing Kevin 3-0; 77e Van Genechten Steven 4-0 ; 80e Van Brantegem Nathan 5-0.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.